Voor beginners en gevorderden

Cursus aquarium houden

Start januari 2023

Geinteresseerd in de basisbeginselen van het aquariumhouden of je kennis hierover een beetje oppoetsen? Kom dan vooral naar de door Paluzee georganiseerde cursus. 

De cursus wordt gehouden op 3 dinsdagavonden: 24 januari, 31 januari en 14 februari  van 20.00 u. tot 22.00 uur op de Bergmanstrook 45 in Zoetermeer.

24 JANUARI – OPBOUW EN BALANS

Deze eerste avond van de cursus Aquariumhouden gaat over wat er nodig is om een aquarium in balans te krijgen.  De grondbeginselen van het aquariumhouden komen hier aan de orde: Van bodem tot filter, van verlichting tot watersamenstelling tot de invloed van planten en vissen op het geheel. 

31 JANUARI – BEWONERS IN HARMONIE

Op deze tweede avond gaan we kijken naar de samenstelling van een bewonersbestand in het gezelschapsaquarium.  Het is de bedoeling dat in een gezelschapsaquarium vissen, planten en andere bewoners in harmonie met elkaar kunnen leven en gezond tot ontwikkeling van hun natuurlijk gedrag kunnen komen.   Verschillende bewoners die tegenwoordig in de handel te vinden zijn komen aan de orde, van vis tot slak tot garnaal. 

14 FEBRUARI – PLANTEN EN ONDERHOUD

Planten hebben niet alleen een positieve invloed op waterwaardes en vissen welzijn, maar als ze eenmaal lekker groeien zijn zij een lust voor het oog. Daar waar planten goed groeien hebben algen bovendien geen kans. Hoe zorg je dat planten zich vermeerderen en op welke manier kan je planten neerzetten voor een mooie inrichting?

De cursus is open voor iedereen die geïnteresseerd is, leden en niet-leden. (zie agenda)

De kosten zijn Euro 15,- totaal voor 3 avonden, te betalen tijdens de avond van de cursus.

Voor leden van Paluzee is de cursus gratis. Mensen die tijdens de cursus lid worden van de vereniging krijgen het cursusgeld in mindering op het jaarlidmaatschap dat normaal 30 euro per jaar bedraagt.

Vul het formulier in om je aan te melden voor deze cursus. Na aanmelding krijg je een bevestiging per e-mail.

Logo PaluZee vis klein

Aanmelden cursus aquarium houden 2023

Geslacht

9 + 2 =

De cursus bestaat uit 3 dinsdagavonden die in 2023 zijn gepland op 24 januari, 31 januari en 14 februari van 20.00 uur tot 22.00 uur.

PaluZee Doe avond 2021

Steun Aquariumvereniging PaluZee als vrijwilliger, donateur of sponsor