Voor beginners en gevorderden

Cursus aquarium houden

Start januari 2025

Elk jaar op nieuw geven we bij aquariumvereniging Paluzee een cursus aquariumhouden 3 dinsdagavonden in januari en februari.  De cursus voor 2024 is al weer geweest dus komend jaar is er weer een nieuwe kans. Wil je ondertussen je kennis over het aquariumhouden uitbreiden of iets oppoetsen?  Wordt dan lid van de vereniging. Bij Paluzee zijn veel ervaringsdeskundige leden die op verenigingsavonden met je mee willen kijken in het opdoen van ideeen en het oplossen van problemen. Ook via onze besloten facebookgroep kan je op ondersteuning en het delen van kennis en ervaring rekenen.

Hieronder kan je lezen waar de cursus precies over gaat. Vanaf november 2024 is het weer mogelijk om je alvast aan te melden.

1e avond OPBOUW EN BALANS

Deze avond van de cursus Aquariumhouden gaat over wat er nodig is om een aquarium in balans te krijgen.  De grondbeginselen van het aquariumhouden komen hier aan de orde: Van bodem tot filter, van verlichting tot watersamenstelling tot de invloed van planten en vissen op het geheel.

 

2e avond BEWONERS IN HARMONIE

Op deze avond gaan we kijken naar de samenstelling van een bewonersbestand in het gezelschapsaquarium.  Het is de bedoeling dat in een gezelschapsaquarium vissen, planten en andere bewoners in harmonie met elkaar kunnen leven en gezond tot ontwikkeling van hun natuurlijk gedrag kunnen komen.   Verschillende bewoners die tegenwoordig in de handel te vinden zijn komen aan de orde, van vis tot slak tot garnaal.

 

3e avond– PLANTEN EN ONDERHOUD

Planten hebben niet alleen een positieve invloed op waterwaardes en vissen welzijn, maar als ze eenmaal lekker groeien zijn zij een lust voor het oog. Daar waar planten goed groeien hebben algen bovendien geen kans. Hoe zorg je dat planten zich vermeerderen en op welke manier kan je planten neerzetten voor een mooie inrichting?

De cursus is open voor iedereen die geïnteresseerd is, leden en niet-leden. (zie agenda)

De kosten zijn 5 euro per avond naar keuze, te betalen tijdens de avond van de cursus. Het is dus ook mogelijk om alleen maar 1 of 2 avonden te kiezen waar jou interesse naar uit gaat.

Voor leden van Paluzee is de cursus gratis. Mensen die tijdens de cursus lid worden van de vereniging krijgen het cursusgeld in mindering op het jaarlidmaatschap dat normaal 30 euro per jaar bedraagt.

Logo PaluZee vis klein

Alvast lid worden van de vereniging? 

 

PaluZee Doe avond 2021

Steun Aquariumvereniging PaluZee als vrijwilliger, donateur of sponsor