Voor beginners en gevorderden

Cursus aquarium houden

Start januari 2024

Geinteresseerd in de basisbeginselen van het aquariumhouden of je kennis hierover een beetje oppoetsen? Kom dan vooral naar de door Paluzee georganiseerde cursus.

De cursus wordt gehouden op 3 dinsdagavonden in januari en februari 2024  van 20.00 u. tot 22.00 uur op de Bergmanstrook 45 in Zoetermeer. Je kunt alle drie de avonden komen maar ook kiezen om alleen de avonden te volgen die jouw interesse hebben.

23 JANUARI – OPBOUW EN BALANS
Deze eerste avond van de cursus Aquariumhouden gaat over wat er nodig is om een aquarium in balans te krijgen.  De grondbeginselen van het aquariumhouden komen hier aan de orde: Van bodem tot filter, van verlichting tot watersamenstelling tot de invloed van planten en vissen op het geheel.

30 JANUARI – BEWONERS IN HARMONIE
Op deze tweede avond gaan we kijken naar de samenstelling van een bewonersbestand in het gezelschapsaquarium.  Het is de bedoeling dat in een gezelschapsaquarium vissen, planten en andere bewoners in harmonie met elkaar kunnen leven en gezond tot ontwikkeling van hun natuurlijk gedrag kunnen komen.   Verschillende bewoners die tegenwoordig in de handel te vinden zijn komen aan de orde, van vis tot slak tot garnaal. 

13 februari– PLANTEN EN ONDERHOUD
Planten hebben niet alleen een positieve invloed op waterwaardes en vissen welzijn, maar als ze eenmaal lekker groeien zijn zij een lust voor het oog. Daar waar planten goed groeien hebben algen bovendien geen kans. Hoe zorg je dat planten zich vermeerderen en op welke manier kan je planten neerzetten voor een mooie inrichting?

De cursus is open voor iedereen die geïnteresseerd is, leden en niet-leden. (zie agenda)

De kosten zijn Euro 15,- totaal voor 3 avonden of 5 euro per avond naar keuze, te betalen tijdens de avond van de cursus. Het is dus ook mogelijk om alleen maar 1 of 2 avonden te kiezen waar jou interesse naar uit gaat.

Voor leden van Paluzee is de cursus gratis. Mensen die tijdens de cursus lid worden van de vereniging krijgen het cursusgeld in mindering op het jaarlidmaatschap dat normaal 30 euro per jaar bedraagt.

Logo PaluZee vis klein

Wil je je alvast aanmelden?

Vul dan onderstaand formulier in dan weten wij dat je komt.

 

PaluZee Doe avond 2021

Aanmelden cursus aquarium houden 2024

Geslacht

2 + 6 =

Steun Aquariumvereniging PaluZee als vrijwilliger, donateur of sponsor