Van de Voorzitter: Maart 2020

Beste leden,

 
De cursus “Aquarium houden” is inmiddels afgelopen en ik wil onze cursusleiders Henk, Marlène en Han hartelijk danken voor de wijze waarop zij onze cursisten al het nodige om een gezelschapsaquarium te kunnen houden, bij hebben weten te brengen. In vier leerzame avonden hebben zij de opstart en onderhoud, dierkeuze, techniek en veiligheid behandeld. En vooral dat laatste staat mij bij. Han heeft namelijk het advies gegeven om bij uw verzekeraar na te vragen of u ook verzekerd bent tegen waterschade. Een aquarium kan lekken of erger nog... gaan klappen. Iets dat ik helaas in mijn vakantie heb ondervonden. Midden in de nacht, hoorde ik water stromen. In eerste instantie gedacht dat het de regenpijp naast mijn slaapkamerraam was, maar toen ik toch uit mijn bed stapte om dit te controleren, stapte ik al snel in een plas water. Juist daarom is het belangrijk dat u weet of u verzekerd bent voor waterschade. Het bespaart u echt een hoop ellende en geld als u alles moet zou moeten vervangen. Dit advies is misschien wel een van de meest belangrijke adviezen als u een aquarium bezit.
Na afloop van de cursus hebben enkele cursisten zich als lid aangemeld om nog meer over onze schitterende hobby te leren. Ik wens hen dan ook namens ons allen hartelijk welkom bij onze bruisende vereniging. Tijdens de cursus hebben wij het voornamelijk gehad over het gezelschapsaquarium.
 
Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten inrichtingen te bedenken en daarom hebben wij op 25 februari Ruben Rensink op bezoek gehad. Ruben heeft het over het aqua scapen gehad, wat eigenlijk niets anders betekent dan het inrichten van een aquarium. Echter zijn er de laatste jaren enkele nieuwe stromingen van scapen ontstaan zoals o.a. het nature scapen, waarin zoveel mogelijk een natuurlijk landschap wordt nagemaakt. Of wat denkt u van de Iwagumi style? Deze stijl geeft op een minimalistische manier een gevoel van Zen, door gebruik te maken van enkele hoofdstenen en een paar ondersteunende stenen. Het belangrijkste is dat er veel wordt gewerkt met lijnen en driehoeken om een mooie balans te creëren in het aquarium en er zo een prachtig rustgevend aquarium van wordt gemaakt. Een prachtig en rustgevend aquarium is meteen mijn bruggetje naar twee andere zaken.
 
Het eerste wat ik aan wil halen is de Schouw op 4 april. Dit is een advies- keuring waarbij iemand van de vereniging bij u op bezoek komt en waarvan u eventuele tips en trucs krijgt op zowel het moment zelf als ook tijdens de verenigingsavond waarbij de aquaria van de deelnemers worden gepresenteerd.
Wilt u hier aan mee doen dan kunt u contact opnemen via de e-mail met Willem van Wezel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Het tweede dat ik aan wil halen is de Uitslagavond van de Districtskeuring. Zaterdag 7 maart zal PaluZee de organisatie van de Uitslagavond van de Districtskeuring in handen hebben. Deze uitslagavond zal niet in Zoetermeer worden gehouden maar in Den Haag. De keurmeester zal op deze avond eerst de aquaria van de deelnemers aan u laten zien en aansluitend volgt dan het moment waar iedereen op zit te wachten: De uitslag!
Mocht u zaterdag deze avond bij willen wonen, dan heb ik nog een belangrijke mededeling voor u. Wilt u iets te drinken halen? Houdt u er dan rekening mee dat er geen mogelijkheid is om te pinnen.

Op de laatste verenigingsavond heeft de voorzitter van de jubileumcommissie Bart Laurens verteld dat PaluZee het septembernummer van het blad ’t Aquarium zal gaan maken. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar auteurs. Heeft u een leuk verhaal en denkt u dat dit de moeite waard is om in ’t Aquarium te plaatsen? Neem dan contact op met Bart Laurens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Voor nu kan ik alleen maar zeggen, dat ik hoop u zaterdag in Den Haag te zien. Lukt dat niet, dan is er dinsdag 10 maart weer een verenigingsavond. Dan komt Leo Brandt weer een mooie lezing verzorgen met als thema “de vijver”. Zoals wij van Leo gewend zijn, zal deze lezing weer garant staan voor de nodige informatie wat betreft het maken van een vijver en het onderhoud hiervan.
Dus als u van plan bent een vijver te maken of als u wilt weten hoe u uw vijver het beste kunt onderhouden, kom dan dinsdag 10 maart naar de vereniging.
 
Zie ik u dan?
 

De voorzitter

Aquarium vereniging Paluzee

Log in