Van de Voorzitter: September 2019

Beste leden,

 
Beste Aquariumliefhebbers, Op het moment dat het nieuwe verenigingsblad bij u op de spreekwoordelijke mat is gevallen, is voor de meesten van ons de zomervakantie nagenoeg ten einde en gaan wij ons zo zoetjes aan weer opmaken voor wat komen gaat. Namelijk een nieuw verenigingsjaar.
 
Willem van Wezel heeft de afgelopen tijd weer zijn uiterste best gedaan om de avonden te vullen met een diversiteit aan sprekers en gaan wij dit jaar ook vooruitkijken naar een hele belangrijke datum in november 2020. Juist, ons jubileum.
 
En toch wil ik nog even stil staan bij de zomervakantie die de boeken in zal gaan om haar extremen. Hadden we eerder nog te maken met een te lage temperatuur voor de tijd van het jaar, kregen wij ineens te maken met extreem hoge temperaturen. Een temperatuur boven de 35 graden Celsius komt elk jaar wel eens voor, maar boven de 40 graden? Dat is echt nieuw voor Nederland! Dat brengt voor ons als aquariaan dan ook problemen met zich mee. Want, hoe zorgen wij ervoor dat de temperaturen stabiel blijven? Ventilatoren, koelers en zelfs blokken ijs werden gebruikt om de temperatuur in ons aquarium maar stabiel te houden. Soms lukte het en soms ook niet...
 
Ondanks dat de temperatuur in mijn visschuurtje zelfs de 50 graden en hoger wist te bereiken, hebben mijn vissen het buitengewoon goed gedaan maar helaas heb ik ook berichten van anderen gehoord, waarbij het niet goed is gegaan. Zij hadden te maken met - 7 - dode vissen en garnalen en zelfs extreme groei van blauwalg.
 
Nu ben ik eerlijk gezegd benieuwd geworden naar uw ervaringen. Deze kunnen we mooi op 3 september met elkaar delen, als we traditiegetrouw het nieuwe jaar openen met de Algemene Ledenvergadering.
 
Tijdens de ALV komen er naast de reguliere zaken zoals de begroting, ook nog eens zaken aanbod die voor u ook van belang zijn. Te denken aan bijvoorbeeld de activiteiten omtrent ons jubileum in 2020. Ik hoop u dan ook van harte te mogen verwelkomen op 3 september. Lukt het u niet daarbij aanwezig te zijn, dan hoop ik u op een van de andere verenigingsavonden alsnog te mogen verwelkomen.
 

De voorzitter

Aquarium vereniging Paluzee

Log in