Van de Voorzitter: December 2020

Beste leden,

 
Beste leden, De start van ons jubileumjaar is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Op 6 november, onze verjaardag, stond Omroep West bij ons op de stoep om een item te maken over 50 jaar PaluZee. Bij Henny Gorissen, Joke Bierman en bij mij zijn zowel voor het aquarium als in het aquarium opnames gemaakt. Omroep West vond het item zo leuk dat het ook op de tv is uitgezonden. De tv uitzending was op 20 november.

Van de NBAT hebben we een jubileumpenning ontvangen en een waardebon voor onze vereniging. Het december nummer is geheel gevuld door PaluZee. Van deze speciale uitgave ontvangen we ook een aantal gedrukte exemplaren

Ons jubileum is een uitgelezen kans om veel mensen te bereiken. Je wordt maar één keer 50 en als de grootste vereniging in de aquariumwereld van Nederland is dat extra speciaal. Wij willen ons jubileumjaar graag aangrijpen om zoveel mogelijk promotie te bewerkstelligen.

Hopelijk kunnen we één jaar lang op veel extra belangstelling rekenen. Nu de dagen weer kort zijn en we meer binnen zitten is het aquarium, terrarium of paludarium in de meeste huizen extra belangrijk. Zo rond de feestdagen wil je graag dat je bak er op zijn mooist uitziet. Dat lukt vaak het beste als je een tijdje daarvoor al begint. Schoonmaken, filters reinigen, snoeien, uitdunnen, aanplanten, nieuwe visjes of andere dieren, enz. Het ziet er vaak na een paar dagen of weken op zijn best uit. Begin dus op tijd.

Inmiddels is duidelijk dat de Corona-maatregelen nog wel even zullen duren. Gezellig met veel mensen de feestdagen doorbrengen zit er dit jaar waarschijnlijk niet meer in. Dat is extra zuur in december. Een goede afleiding is dan een mooie bak vol met leven.

Namens het bestuur wens ik alle leden en vrienden van PaluZee fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar met een mooie bak. Als dat laatste niet helemaal wil lukken schroom dan niet om dit kenbaar te maken. Er zijn voldoende leden die graag willen helpen. Ik ga er vanuit dat wij in het nieuwe jaar weer snel kunnen samenkomen om te genieten van al het moois dat de natuur en PaluZee te bieden heeft.

Voor 2021 zijn we druk bezig met interessante lezingen en praktische tips om het houden van planten en dieren en onze hobby succesvol te maken en te houden. Er is nog zoveel te zien en te ontdekken dat we hopelijk weer snel op het puntje van onze stoel mogen zitten.
We kijken uit naar onze eerste verenigingsavond in het nieuwe jaar.

De voorzitter

Aquarium vereniging Paluzee

Log in