Laatste nieuws

Eerste Online PaluZee verenigingsavond uitstekend verlopen

Opname uit presentatie

Op 9 maart 2021 heeft onze vereniging haar eerste online verenigingsavond gehouden. Omdat wij elkaar nog steeds niet fysiek mogen ontmoeten en het nu wel heel lang duurt hebben we als bestuur besloten elkaar online via Zoom te ontmoeten. Alle leden ontvingen per e-mail een uitnodiging met een Zoom Meeting link voor de Online PaluZee avond. Onze "helpdesk" had gerekend op meerdere leden die wellicht moeite zouden hebben om Zoom te gebruiken, vooral omdat het voor sommige leden ook de eerste keer in hun leven was dat ze van de moderne techniek gebruik gingen maken. Dat viel reuze mee, slechts een enkeling hebben we even een digitaal zetje in de rug gegeven zodat zij ook mee konden doen. Meer dan 40 leden deden mee en de sfeer was geweldig. Eindelijk was er weer contact en konden we elkaar aankijken, grappen maken en vooral weer even over onze gezamenlijke hobby praten.

De online avond werd verzorgd door Marléne. Na een korte introductie en even bijkletsen werden de deelnemers verdeeld in kleine groepjes om te praten over de PaluZee Goodiebag Actie. We wisten het al maar het nu zeiden de leden het ook echt zelf. De actie was meer dan een groot succes. Vooral de spontaniteit en de leuke artikelen zoals de plantjes en de voeding werden zeer gewaardeerd. De eerst vraag van Marléne was dan ook; "hoe is het nu met de plantjes uit de goodie bag?" Spontaan lieten leden hun aquarium online zien om de plantjes te tonen, en daardoor ontstond er ook een levendige discussie over het in leven houden en verzorgen van aquariumplanten. Licht, CO2, voeding, algen enz, zo'n beetje alles kwam ter spraken. Leden gaven elkaar nuttig tips en boden elkaar aan om te helpen, daar waar het niet zo goed met de plantjes ging. Dit vond ik zelf echt geweldig om mee te maken. Wat hebben wij toch fijne leden. Iedereen staat gelijk klaar voor elkaar.

Daarna kwamen we weer terug als grote groep voor de presentatie van Marléne "10 Tips voor een mooi aquarium". Aan de hand van voorbeelden, zoals we ook gewend zijn op het scherm in de zaal, legde Marlëne uit hoe je met zichtlijnen, diepte, perspectief, kleuren, bladvormen de planten zo kan neerzetten dat ze elkaar versterken en tot een winnende compositie leiden. Het verschil tussen de diverse inrichtingen waarbij juist iets niet goed was en de bakken die er tip top bijstonden was goed om zo te zien. Het zien werkt toch vaak beter dan alleen gesproken uitleg. De presentatie zat van begin tot einde goed in elkaar. Zelfs een doorgewinterde aquariaan zoals ik heeft er nog iets van geleerd, en ik werd er ook weer door geïnspireerd om aan de slag te gaan. Wat een top avond en dat gelijk de eerste keer. Dat hadden we als bestuur wel gehoopt maar niet direct verwacht. Alles ging gewoon goed.:-)

Log in