Laatste nieuws

Eerste Online PaluZee verenigingsavond via Zoom - Tien tips voor een TOPinrichting

Beste leden van Paluzee,
 
Hierbij nodigen wij jullie van harte uit voor het ONLINE bijwonen van de verenigingsavond van Paluzee.
 
We ontmoeten elkaar dan op dinsdag 9 maart om 20.00 uur via Zoom door op de link te klikken die u per e-mail heeft ontvangen. Check uw mail.
 
Als je dit via de laptop of vaste computer doet, gaat dit heel eenvoudig.  Bij gebruik van tablet of mobiel is het nodig om vooraf de Zoomapp via de Playstore te installeren maar daarna gaat het ook echt gemakkelijk.  Aan het eind van deze mail kan je precies lezen hoe het gaat lukken om via zoom deel te nemen.  Onze voorzitter Serge is beschikbaar als hulplijn via 06-53306521 of check de PaluZee website.
Aanstaande dinsdag gaat de online workshop over Tien tips voor een TOPinrichting en deze wordt door Marlène Reeuwijk gegeven. Zij is gewend om online cursussen te geven en zal ons hier deze avond met plezier doorheen loodsen. 
 
Na een korte verhelderende presentatie gaan we met elkaar kijken hoe het met ons eigen aquarium zit.  Daarom de vraag of je vooraf een overzichtsfoto wil maken van je aquarium, dus gefotografeerd van recht voor.  Je kan deze foto uitprinten maar ook op je mobiel of computer bijdehand houden.   Dat praat en kijkt gemakkelijker als we het over de toepassing van de tips gaan hebben.  Om het overzicht te houden tijdens het uitwisselen hebben we de tips alvast hieronder voor jou op een rijtje gezet: 
 1. Gulden snede
 2. Symmetrie 
 3. Afwisselen kleur en bladvorm
 4. Breed voor smal achter
 5. Paadje straatje om een hoekje
 6. Gebruik maken van schaduw
 7. Oneindige achtergrond
 8. Meerdere lagen achter elkaar
 9. Klein maakt groot
 10. Lekker doen waar je zin in hebt 
We hebben elkaar dan al lange tijd niet gezien, maar deze avond zal er volop gelegenheid zijn om elkaar toch weer te spreken en ontmoeten!  Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in!
 
Namens het bestuur van PaluZee
 
Serge van Doesum, Voorzitter
 
=======================================
Extra informatie en instructie: 
=======================================
 
Hoe neem ik deel aan Online PaluZee Meeting?
 
Om deel te nemen aan de Online PaluZee avond op 9 maart a.s. heeft u een pc, laptop, tablet of smartphone nodig met camera en microfoon.
 
We maken gebruik van Zoom. Dit is een gratis app waarmee beeldbellen en online video vergaderen mogelijk is. Meer info over Zoom klik hier. https://zoom.us/
Om deel te kunnen nemen moet u Zoom toestaat de camera en microfoon te gebruiken. Na de meeting schakelt Zoom alles weer uit. Meer weten? Bekijk deze Youtube video: 
 
 
Meedoen met een PC of Laptop:
 1. Kijk in uw e-mailbox en open de e-mail "uitnodiging Online PaluZee" of "Join Zoom Meeting"
 2. Klik op de (blauwe) link: https://zoom.us/j/-met hier heel veel cijfers
 3. Geef Zoom toestemming om de camera en microfoon te gebruiken
 4. U neemt nu deel aan de meeting.
 
Meedoen met een Tablet of Smartphone:
 
* voor Iphone ga naar App Store
* voor Android (alle niet Iphones) ga naar Google Play
 1. Klik op het icoontje: Google Play Store of App Store*
 2. Zoek "Zoom"
 3. Download en installeer de Zoom App - Cloud Meetings
 4. Kijk in uw e-mailbox en open de e-mail "uitnodiging Online PaluZee" of "Join Zoom Meeting"
 5. Klik op de (blauwe) link: https://zoom.us/j/-met hier heel veel cijfers
 6. Geef Zoom toestemming om de camera en microfoon te gebruiken
 7. U neemt nu deel aan de meeting
Voor de pc en laptop is download van de Zoom app niet nodig, maar het kan wel en is ook handig als u vaker mee wilt doen.
 
Bij problemen met downloaden, installeren of activeren van Zoom neem dan contact op met Serge op 06-53306521 of check de PaluZee website
 
=================================================
 
10 Tips voor een prettige online meeting en ervaring:
 
LET OP: indien u via de tablet of smartphone gaat deelnemen moet u eerst de Zoom app downloaden en activeren. Doe dit ruim van te voren en niet vlak voor de meeting.
 
 1. Zet de pc, laptop, tablet of smartphone vast op tafel of uw bureau. Houdt het niet in de hand of op uw schoot om bewegend beeld te vermijden. Dit vinden andere deelnemers zeer hinderlijk.
 2. Zorg dat uw gezicht in beeld is, zoals op een pasfoto, en zorg voor licht in uw gezicht. U bent anders online niet goed te zien.
 3. Steek uw hand op als u wat wilt zeggen of een vraag wilt stellen. Wacht even met praten of geluid tot u de beurt krijgt. Zoom heeft namelijk een kleine vertraging in het geluid.
 4. Zorg voor een stille en rustige omgeving. Honden, kinderen, tv, radio uit. Achtergrond geluiden zijn goed te horen en is hinderlijk. Zoom reageert namelijk op geluid en maakt dan die bron actief. Als er geluid van een andere deelnemer komt springt het beeld iedere keer over.  
 5. Voorkom rondzingen van andere apparaten, bijv uw telefoon naast uw laptop kan dit veroorzaken. 
 6. Kies een nette achtergrond, een muur of effen vlak. Probeer te vermijden dat mensen uw hele (woon)kamer zien, dat leidt af. Uw kunt ook een virtuele achtergrond instellen.
 7. Maak u niet druk als er iets niet lukt, wij proberen u z.s.m. te helpen.
 8. Deel de link in de uitnodiging NIET met derden, alleen PaluZee leden en mensen die de uitnodiging ontvangen hebben, hebben toegang. Uw hoeft zich geen zorgen te maken over uw online veiligheid. PaluZee gebruikt een Pro versie met voldoende beveiliging. 
 9. Maak het u zelf makkelijk, zet voor u zelf een kopje koffie, thee of neem een biertje, en geniet van de presentatie en workshop.
 10. Laat ons na afloop even weten, per mail of app, wat u er van vond. Wat kan beter of anders, en wat was gewoon goed.
Tot 9 maart om 20:00 uur op Zoom.

Log in