Laatste nieuws

Paluzeeleden gestart met voorbereidingen voor de Aquahortus 2015 te Leiden.

De eerste klusdag voor de Aquarhortus 2015 zit erop voor onze Paluzeeleden Willem van Wezel, Cor de Wit en Henk de Vree. Na flink wat overleg, verkenningsbezoeken aan de Hortus Leiden, het inventariseren van plannen, benodigdheden en het tekenen van plattegronden, gingen de handjes op maandag 1 juni j.l toch echt uit de mouwen. Henk de Vree meldt: "We kregen een aantal bakken toegewezen om netjes te slopen zodat de glasplaten gebruikt konden worden voor dekruiten voor de uitgekozen showbakken.

De tijd vloog voorbij dus hieruit blijkt dat er een fijne sfeer onder de knutselaars hing. We waren met zo'n acht man totaal en iedereen was lekker bezig met slopen, schoonmaken en opknappen. Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik of onze in te richten aquaria al ergens waren opgeslagen en zo ja of we ze even mochten bekijken. Het aquarium dat Willem en Cor is toe gewezen is een mooie bak van 250 cm lang. Het aquarium dat ik mag inrichten is 160 x 50 x 60 c: Een mooi aquarium waar wat van te maken is. Over veertien dagen gaan we weer aan de gang en kan ik starten met het maken van een achterwand, Ik kan niet wachten, zeker niet als je ziet hoe ieder van de aanwezigen gemotiveerd bezig was. Hopelijk hiermee de opgegeven vrijwilligers van ons cluppie extra gemotiveerd te hebben."
Er zullen tot en met september nog verschillende doe-bijeenkomsten zijn. Extra handjes zijn altijd welkom! Heb je belangstelling, meldt je dan bij Willem van Wezel die Paluzee's Aquahortusdeelname coordineert.
Aquahortus is een drieweekse tentoonstelling van meer dan 100 displays, aquaria en terraria en vindt plaats van 5 t/m 27 september 2015 in de Hortus botanicus, Rapenburg 73 te Leiden. Aquariumvereniging Paluzee neemt een deel van de aankleding van deze tentoonstelling voor haar rekening door het inrichten van zowel grote als kleine aquaria in verschillende stijlen.

 

Log in