Laatste nieuws

Laatste avond cursus aquariumhouden vrijblijvend te bezoeken!!

De laatste avond van de cursus Aquariumhouden komt eraan op 24 februari a.s. Deze avond is open voor iedereen en vrijblijvend te bezoeken. Het belooft een leerzame avond te worden en het geeft tevens de gelegenheid om sfeer te proeven bij deze actieve Aquariumvereniging.

Op deze avond geeft Paluzee voorzitter Henk Bretveld de presentatie 'Aquariumplanten en -onderhoud'.

Nadat een aquarium is aangeschaft, de techniek uitgezocht en in gedachte een eerste keuze is gemaakt voor welke vissen u graag in uw aquarium zou willen houden, zijn er een tweetal zaken nog niet aan bod gekomen. De eerste is aquariumplanten. Ze zijn er in vele soorten en maten en in allerlei verschillende bladvormen en kleuren. Welke planten zijn eenvoudig te houden in een aquarium, en welke hebben speciale eisen aan bijvoorbeeld watersamenstelling. Hoeveel licht vereist welke plant, en op welke positie in het aquarium gedijt deze het beste. Wat is het verschil tussen een moerasplant en een waterplant, wat is een solitair, en wat is het fenomeen "straatje" in het aquarium. Hoe worden planten gekweekt en wat betekenen de termen emers en submers. En hoe zijn aquariumplanten te vermeerderen.

Het laatste onderdeel van de cursus is het onderhoud aan het aquarium. Onderhoud is een wekelijks terugkerend verschijnsel. Water verversen, vuil af hevelen, planten inkorten, stekken of toppen, voorruit en de ruiten schoonmaken, waterwaardes meten, plantenvoeding toevoegen, en zo nu en dan het filter uitspoelen.

Om een en ander toe te lichten en te verduidelijken zal Henk Bretveld ter plekke het onderhoud verrichten aan het gezelschapsaquarium dat onderhouden wordt door Paluzee. Dus aquariumonderhoud met tips en trucs in de praktijk!

 

Tags: cursus aquarium aquariumhouden, aquariumplanten, , planten onderhouden in aquarium, onderhoud aquarium

Log in