Volgende verenigingsavond:

Lezing Vivaria allerlei - door Bart Laurens

Van 08 januari, 2019 20:00 tot 08 januari, 2019 22:30
Hits: 1527
Vivarium-Allerlei.
 
Bart Laurens is een veelzijdig vivariumliefhebber. Als jochie van 8 kreeg hij zijn eerste tropische aquarium. Een bakje van 40x30x30cm. Een metalen lichtkapje met een gloeilamp, een paar plantjes, wat zebravisjes, twee platy’s en twee black molly’s. Bart ziet ze nu, ruim 60 jaar later, nog steeds voor zich. Toen hij op de basisschool zat startte hij z’n eerste terrarium met zelf gevangen zandhagedissen en een hazelworm. Sprinkhanen ving hij als voer op de heide.
In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld. Hij is zelfs 4 jaren lang directeur geweest van het Reptilion. Dat heeft 3 jaren op de Dorpsstraat in Zoetermeer gezeten en daarna nog een jaar bij de Darling Market in Rijswijk. Het Reptilion moest de aanloop zijn naar een mooi natuur-educatief project, maar dat is er helaas nooit van gekomen. 40 jaar geleden begon Bart met fotograferen en kort daarna met het geven van lezingen. Aanvankelijk terrarium onderwerpen, maar toen hij 12 jaar geleden met zijn grote 3 meter bak begon ging hij over op aquarium onderwerpen.
Dinsdag 8 januari geeft Bart weer eens een presentatie bij PaluZee. Dat zal weer een gevarieerde presentatie worden waar allerlei onderwerpen aan te pas zullen komen. Een terugblik op zijn presentaties die hij in Amerika heeft mogen geven en allerlei praktische tips die van pas kunnen zijn voor de beginnende en gevorderde liefhebber. Kortom Bart zal proberen er weer een boeiend geheel van te maken. U, leden en niet-leden, bent weer van harte welkom om deze avond bij te wonen.
De verenigingsavonden worden gehouden in het verzorgingstehuis "Buytenhaghe
De verenigingsavonden worden gehouden in verzorgingstehuis "Buytenhaghe". klik hier voor meer info over de locatie

Log in